Обрано кращу медичну сестру країни

З 17 по 19 жовтня у Дніпропетровську відбувся VІІ Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал».

За підтримки Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) у Дніпропетровську відбувся VІІ Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал».

За традицією конкурс проводиться в тій області, яка одержала перемогу попереднього разу. У минулому році перемогу здобула медична сестра з Дніпропетровщини Ганна СУП. Саме тому у Дніпропетровську з 17 по 19 жовтня переможниці обласних конкурсів професійної майстерності демонстрували свої теоретичні та практичні знання задля отримання звання кращої медсестри України 2013 року.

Учасники всеукраїнського конкурсу — лауреати регіональних змагань — медичні сестри, майстри своєї справи, три дні демонстрували свої професійні знання, уміння, навички, необхідні для надання сестринської допомоги, у тому числі використовуючи у роботі протоколи та стандарти сестринської діяльності, алгоритми виконання маніпуляцій. Загалом у конкурсі взяли участь 23 медичні сестри.

Сам конкурс проходив у три етапи. Для участі в першому турі кожна з учасниць підготувала відео про себе та медичний заклад, в якому працює. Крім показу відеоматеріалів, медсестри складали тести з теорії медсестринства.

Під час другого етапу конкурсанти на базі Дніпропетровського медичного училища представили свої практичні навички з терапії, хірургії, педіатрії, а під час третього — продемонстрували свої творчі здібності.

За результатами оцінок журі, перше місце в VІІ Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал» зайняла учасниця з Черкащини — Тетяна ЧУПИЛКО, яка працює медичною операційною сестрою в Черкаському обласному онкологічному диспансері. Друге місце посіла Марина КОРОПАТНІЦЬКА з Чернівецької області, третє — Оксана АНТОНЮКіз Волині. Усі конкурсантки та переможці були нагороджені подарунками та призами.

Наступний, VIII Всеукраїнский конкурс професійної майстерності медичних сестер «Ескулап-професіонал» у 2014 році буде проводитись у Черкасах.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді