У центрі Чернівців відкрили цілодобовий пункт базування швидкої

Для забезпечення вчасного доїзду бригад екстреної медичної допомоги до пацієнтів у Чернівцях, на вул. Українській, 36, відкрили новий пункт базування швидкої. «Він буде працювати цілодобово і забезпечить екстреною допомогою мешканців центральної частини міста, ― розповів директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир ЄЛЕНЄВ. ― Через надмірну завантаженість транспортом у центрі Чернівців завжди були проблеми із доїздом бригад швидкої. Особливо важко було вчасно доїхати на виклик у так звані години пік: з 8 до 10 ранку та з 17 до 19 вечора».

За інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров’я України відкриття постійного пункту базування швидкої, який працюватиме у цілодобовому режимі, допоможе розв’язати проблему вчасного доїзду за викликом. За словами Володимира ЄЛЕНЄВА, цей пункт вигідно відрізнятиметься від інших, що є на території міста. Крім приміщення для працівників чергової бригади, у ньому передбачено кімнату для надання невідкладної допомоги. Якщо людині стане зле, вона травмується, у неї підніметься тиск тощо, за допомогою можна звернутися до пункту.

Ремонт приміщення, його водопровідної системи та опалення здійснили власними силами та за досить короткий строк.

«Відкриття цього пункту базування екстреної медичної допомоги демонструє те, що, не витрачаючи багато коштів, можна створити умови, за яких екстрена медична допомога стане більш доступною для мешканців міста. Створений пункт дасть змогу скороти час доїзду швидкої до мешканців цієї частини Чернівців, а, відповідно, врятувати значно більше життів. Для порятунку тут є все: медичний персонал, необхідне обладнання та ліки. Власне, в доступності невідкладної допомоги й полягає суть реформи екстреної медичної допомоги, ― відзначив директор Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації Ігор ШКРОБАНЕЦЬ.

У ході реформування екстреної медичної допомоги в Чернівцях планують відкрити ще кілька пунктів базування швидких, зокрема, у Садгорі та Роші. Як пояснює Ігор ШКРОБАНЕЦЬ, опісля проведуть аналіз їхньої роботи, аби переконатися у ефективності розміщення створених баз.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді