Інноваційні проекти, які використовують інформаційні технології для поліпшення галузі охорони здоров’я

Програма, яка надає безкоштовні консультації та довідкову інформацію людям, що потрапили в кризову ситуацію та проект, до допомагає інформувати громадськість про те, як працює галузь охорони здоров’я потрапили до переліку переможців Knight News Challenge: Health, конкурсу, присвяченого інноваціям у галузі охорони здоров’я.

Недорогі інструменти, що дають людям змогу вимірювати рівень небезпеки шкідливого впливу навколишнього середовища та проект, що допомагає інформувати громадськість про те, як працює сфера охорони здоров’я, потрапили до переліку переможців Knight News Challenge: Health, конкурсу, присвяченого інноваціям у галузі охорони здоров’я.

Організатором конкурсу виступив Фонд Джона С. і Джеймса Л. Найтів (John S. and James L. Knight Foundation), який вручить 2,2 мільйони доларів семи інноваційним проектам. Проекти-переможці, як зазначено у релізі:

  • використовують силу інформації для поліпшення ситуації з місцевою охороною здоров’я
  • беруть у громадському житті
  • сприяють вирішенню проблем, що виникають у галузі охорони здоров’я.

Переможці  конкурсу були обрані з числа майже 700 учасників.

Проектами-переможцями цього конкурсу стали:

Camden Health Explorer — панель з відкритим вихідним кодом, яка у режимі реального часу збиратиме та відображатиме дані про  «кількість  людей, що отримали медичне страхування, вартість медичних послуг та іншу інформацію, яка допоможе зробити систему охорони здоров’я більш ефективною».

Crisis Text Line, використовуючи текстові повідомлення, надає «безкоштовні консультації та довідкову інформацію людям, що потрапили в кризову ситуацію».

Homebrew Sensing Project запропонує «недорогі інструменти для проведення хімічного аналізу. Такі інструменти дозволяють місцевим жителям отримувати інформацію про небезпечні хімічні речовини в навколишньому середовищі і про те, як ці речовини впливають на здоров’я».

Доступний на багатьох мовах проект Ohana API дасть людям доступ до «місцевих ресурсів у галузі охорони здоров’я. Це стане можливим завдяки створенню централізованої бази даних, яка збиратиме інформацію про охорону здоров’я, гуманітарні і соціальних служби, таким чином, що користувачі зможуть швидко отримувати доступ до потрібної інформації, використовуючи пошукові системи, смартфони або СМС»

Open Humans Network створює «онлайн -портал для людей, які готові поділитися своєю особистою медичною інформацією з дослідниками і тим самим сприяти розвитку охорони здоров’я».

Positive Deviance Journalism буде «співпрацювати з редакціями та Інститутом показників і оцінювання здоров’я в пошуках даних, які можна буде використовувати в якості позитивних прикладів і які можуть стати основою для створення важливих історій про охорону здоров’я» .

SafeUseNow буде «використовувати дані для встановлення випадків зловживання при виписуванні лікарських засобів». Програма буде «відстежувати поєднання даних про людей, що призначають препарати, пацієнтах і аптеках, що може сприяти вирішенню цієї проблеми».

З більш детальною інформацією про конкурс та його переможців можна ознайомитися на сайті Фонду.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді