У Запоріжжі створять масштабний центр реабілітації дітей із ДЦП

Планується реконструкція обласної дитячої лікарні, де проходять лікування діти з такими важкими діагнозами як дитячий церебральний параліч (ДЦП) та епілепсія.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр ПЕКЛУШЕНКО під час візиту до Запорізького обласного центру медико-соціальної реабілітації розповів про плани реконструювати обласну дитячу лікарню, де проходять лікування діти з такими важкими діагнозами як дитячий церебральний параліч (ДЦП) та епілепсія.

Голова ОДА оглянув, в яких умовах проходить надання медичної допомоги маленьким пацієнтам. У закладі використовуються сучасні підходи, наприклад, гравітаційні костюми та бальнеологічна ванна для підводного масажу, крім того, проводиться сенсорна інтеграція. Наразі єдиною проблемою центру є недолік площ. Олександр ПЕКЛУШЕНКО запевнив, що це питання буде вирішено, і заявив, що кваліфікація обласних лікарів дозволить зробити в Запоріжжі повноцінний великий центр реабілітації дітей з ДЦП.

«Обласний центр медико-соціальної реабілітації заслуговує великої уваги, адже в регіоні близько 1,2 тисяч дітей, які потребують лікування і догляду, — сказав губернатор. — Сподіваємося, що кількість таких дітей буде скорочуватися за рахунок введення сучасного перинатального центру, але в кожному разі ДЦП — це не вирок».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8120

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді