У Запоріжжі відкриється шість нових центрів первинної медико-санітарної допомоги

У 2013 році у Запоріжжі відкрилося вісім центрів первинної медико-санітарної допомоги, але у поточному році реформа охорони здоров’я продовжиться.

У 2014 році планується виділення коштів на оснащення шести нових центрів первинної медико-санітарної допомоги. Про це заявив міський голова Запоріжжя Олександр СІН.

Нагадаємо, у 2013 році у Запоріжжі відкрилося вісім центрів первинної медико-санітарної допомоги, але у поточному році реформа охорони здоров’я продовжиться.

Загальний обсяг фінансування складе п’ять мільйонів гривень, крім того, міською державною адміністрацією будуть виділені кошти на дооснащення медичного центру необхідним обладнанням.

«Люди мають на практиці побачити якість обслуговування у наших лікарнях. Адже понад 60% звернень громадян повинні доводитися на центри первинної медико-санітарної допомоги», — зазначив Олександр СІН.

Також у рамках медичної реформи цього року планується розширити мережі амбулаторій сімейного лікаря за рахунок відкриття нових. Водночас на прохання міської ради ветеранів, збільшуються нормативи щодо лікування і харчування інвалідів та учасників війни в лікарнях міста.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8120

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді