До курсу підготовки медсестер-бакалаврів включать лікування психічних травм та ПТСР

У Тернопільському державному медичному університеті імені І. Горбачевського розпочався проект «Сестринська ініціатива — медсестри щодо полегшення психічної травми»

За підтримки Посольства Канади в Україні у Тернопільському державному медичному університеті імені І. Горбачевського розпочався проект «Сестринська ініціатива — медсестри щодо полегшення психічної травми».

Головна мета проекту — вдосконалення програми підготовки медсестер-бакалаврів у дисципліні «Сестринська справа в психіатрії» — впровадження нових освітніх стандартів, клінічних процедур та організаційних моделей. Особливо це стосується лікування посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Як наслідок, має підвищитися здатність надавати допомогу у боротьбі з короткостроковими і довгостроковими впливами психічної травми/ПТСР, нанесеної бійцям АТО та членам їхніх сімей військовим конфліктом і насильством.

Канада надала не тільки фінансову, але й методичну підтримку. Тернопільський державний медичний університет вдячний за допомогу у підготовці курсу Університету імені Гранта МакЮена (MacEwan University) (Едмонтон), Українському центру засобів та розвитку (Ukrainian Resource and Development Centre), що входить до складу університету, а також громадським організаціям Канади — Канадсько-українській фундації (Canada Ukraine Foundation) та Українській фундації вищої освіти (Ukrainian Foundation for College Education) і Посольству Канади в Україні та Канадському фонду місцевих ініціатив (Canada Fund for Local Initiatives) за підтримку проектної пропозиції. Також був відзначений партнер — громадська організація «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді