Проблемні питання медицини Сумщини обговорені на колегії управління

За участі головних лікарів районних, міських та обласних лікувально-профілактичних закладів, центрів первинної медико-санітарної допомоги, представників відділу охорони здоров’я міської ради та державної санітарно-епідеміологічної служби області відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації.

За інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров’я України на заході розглянули питання надання первинної медичної допомоги жителям Сумського, Буринського та Шосткинського районів. За інформацією заступника головного лікаря обласної клінічної лікарні Тетяни СЕНЬКО, на Сумщині заплановано створення 24 центрів первинної медико-санітарної допомоги, наразі створено і зареєстровано 14 юридично самостійних центрів. У зазначених районах триває робота щодо організації первинної медичної допомоги населенню, у тому числі мешканцям сіл та селищ. Учасники зустрічі детально проаналізували укомплектованість центрів медичними кадрами, навантаження на лікарів, забезпечення лікарськими засобами, рівень матеріально-технічної бази, ефективність виїзної роботи, взаємодію центральних районних лікарень з центрами тощо.

Проблемні питання у системі екстреної медичної допомоги в Охтирському та Роменському районах озвучила обласний спеціаліст з медицини невідкладних станів Ольга КАЛІНІЧЕНКО. При проведенні реформування швидкої медичної допомоги збережено кадровий потенціал, матеріально-технічна та діагностична база районних відділень служби. Кількісні та якісні показники роботи відділень знаходяться на рівні обласних. Проблемним залишається заміна автомобілів швидкої медичної допомоги зі 100%-вою зношеністю та забезпечення бригад екстреної медичної допомоги сучасними засобами зв’язку та оргтехнікою.

Головний лікар обласного психоневрологічного диспансеру Сергій ВИНОГРАД доповів про виконання Закону України «Про психіатричну допомогу» у частині дотримання порядку проведення попередніх та періодичних психіатричних оглядів у Кролевецькій, Білопільській та Лебединській ЦРЛ. На підставі проведеної перевірки Сергій ВИНОГРАД проаналізував якість роботи кабінетів психіатричного огляду, зокрема ведення облікової документації та відповідних протоколів.

У ході колегії проаналізовано низку питань і проблем, які є досить актуальними для медичної галузі області. За результатами зустрічі сформовано рішення колегії, яке визначило основні завдання на майбутнє.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді