Створення обласного перинатального центру — одне з пріоритетних завдань системи охорони здоров’я Буковини

19 червня відбулась прес-конференція директора Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації Оксани АНДРІЄЦЬ.

Одним з найактуальніших завдань галузі охорони здоров’я Буковини є створення перинатального центру. Про це заявила новопризначений директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана АНДРІЄЦЬ під час прес-конференції, що відбулась 19 червня 2014 року.

У числі пріоритетів — створення спільно з Буковинським державним медичним університетом (БДМУ) університетської лікарні інтенсивного лікування. Її буде створено на базі лікарні швидкої медичної допомоги, а поєднання можливостей медичного університету та практичної охорони здоров’я сприятиме поліпшенню якості медичних послуг.

Оксана АНДРІЄЦЬ також розповіла про те, в який спосіб у медичних закладах буде викорінено негативні явища, зокрема, корупцію. За її словами, розпочато аудит діяльності закладів і, в разі виявлення негативних фактів, матеріали перевірок буде передано до правоохоронних органів. Також у кожній лікарні буде створено наглядові ради, до числа яких увійдуть представники громадськості.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді