Українсько-польське співробітництво: електронний довідник з внутрішніх хвороб

У створенні європейського довідника з внутрішніх хвороб взяли участь понад 350 фахівців з різних галузей медицини.

18 червня 2014 року у приміщенні Національної наукової медичної бібліотеки України відбулась презентація європейського довідника з внутрішніх хвороб українською мовою (далі — Довідник). Захід відбувся за підтримки посольства Республіки Польща в Україні.

У Польщі, у підготовці польського видання «Interna Szczeklika», взяли участь 350 фахівців з різних галузей медицини. Підготовка українського видання Довідника тривала понад 2 роки. До роботи було долучено близько 30 професорів медицини, які представляли практично всі медичні напрямки в Україні.

Під час презентації Віктор СЕРДЮК, президент Всеукраїнської благодійної організації «Рада захисту прав та безпеки пацієнтів», зазначив, що використання об’єктивних даних для прийняття оптимальних рішень у сфері охорони здоров’я є одним із принципів доказової медицини. Окрім цього, за словами Віктора СЕРДЮКА клінічні рекомендації необхідно оновлювати кожні 2–3 роки, а іноді — щорічно. Саме тому українське видання Довідника, як і його польська версія, буде постійно актуалізуватись.

Під час заходу також була проведена онлайн-презентація електронної версії Довідника з внутрішніх хвороб. Усі учасники змогли переглянути основні принципи роботи української версії Довідника.

Ознайомтесь з електронною версією довідника.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді