Посадова інструкція молодшої медичної сестри

Скачайте робочу інструкцію молодшої медичної сестри з догляду за хворими. Також ви можете використати її як зразок для розробки посадових інструкцій інших молодших медичних працівників без медичної освіти.

Посадова інструкція молодшої медичної сестри повинна враховувати спеціалізацію цього працівника (санітарки, молодшої медичної сестри поліклініки тощо). Наприклад, згідно з класифікатором професій, санітарка повинна добре знати правила використання дезінфекційних засобів, проведення прибирання тощо. Тоді як молодша медична сестра з догляду за хворими має добре знати правила виконання найпростіших маніпуляцій, важиві нюанси годування хворого, зміни положення тіла тощо.

Робоча інструкція молодшої медичної сестриЧитайте: "Лицензия на медицинскую практику: документы, процедура получения, аннулирование"

Також зауважте, що посадові інструкції молодших медичних сестер правильно називати робочими інструкціями. Хоча структура посадової інструкції нічим не відрізняється від загального шаблону. Тут вказують права та обов’язки молодшої медичної сестри, необхідні знання, взаємодію з іншими працівниками тощо.

На прикладі робочої інструкції  молодшої медичної сестри з догляду за хворими ви можете розробити цей документ для кожного медичного працівника без медичної освіти.

Робоча інструкція молодшої медичної сестри

Скачайте посадову інструкцію молодшої медичної сестри

Права та обов’язки  молодшої медичної сестри з догляду за хворими:

  • Догляд   пацієнтів, які проходять лікування або обстеження у структурному підрозділі закладу охорони здоров’я;
  • Прибирання  приміщення відповідно до санітарно­протиепідемічного режиму структурного підрозділу закладу охорони здоров’я;
  • Індивідуальний догляд за важкохворими;
  • Підготовка важкохворих пацієнтів до огляду лікарем;
  • Одержання результатів обстеження пацієнтів у лабораторії та діагностичних відділеннях, доставляти результати у відділення;
  • Супровід, а за необхідності — транспортування пацієнтів до лікувально­діагностичних кабінетів;
  • Виконання функції кур’єра;
  • Допомога сестрі медичній старшій отримувати медикаменти, інструменти, обладнання та доставляти їх у відділення;
  • Отримування в сестри­господині білизни, мийних засобів, господарський інвентар та забезпечувати їх зберігання й використання за призначенням;
  • Доставка у лабораторію зібраного пацієнтами та сестрами медичними біологічний матеріал для дослідження;
  • Інформування сестри­господині про несправності у системах опалення, водопостачання, каналізації, електропостачання.

Формуючи перелік обов’язків в посадовій інструкції молодшої медичної сестри з догляду за хворими, врахуйте також такі аспекти як підвищення кваліфікації, професійне самовдосконалення тощо. Також зауважте, що  не можна очікувати від медичного працівника бездоганного виконання обов'язків, якщо він не забезпечений якісним оснащенням, вимушений працювати в умовах, за яких порушені вимоги охорони праці тощо. Тому розділ "права молодшої медсестри" потрібно розробити так само докладно, як і обов'язки. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді