Завдання медичної сестри з дієтичного харчування – стежити за дотриманням раціону та режиму харчування пацієнтів, яке призначене їм в межах програми лікування. Саме тому важливо в посадовій інструкції медичного працівника передбачити знання не лише загальних нормативних документів, а й таких, які визначають питання організації лікувального і дієтичного харчування у медичному закладі. Медичну сестру призначає керівник закладу охорони здоров’я.
Та окрім того, що цей працівник контролює якість продуктів, визначає їх енергетичну цінність та складає технічні розкладки страв, до її обов’язків входить санітарно-просвітницька робота, забезпечення санепідрежиму, конфіденційності особистих даних пацієнтів та заповнювання медичної документації.
В посадовій інструкції медичної сестри з дієтичного харчування потрібно чітко та повно визначити права, серед яких є робота за сумісництвом та отримування суміжної спеціальності.
Завантажте посадову інструкцію медсестри з дієтичного харчування