Завдання медичної сестри з дієтичного харчування – стежити за дотриманням раціону та режиму харчування пацієнтів, яке призначене їм в межах програми лікування. Саме тому важливо в посадовій інструкції медичного працівника передбачити знання не лише загальних нормативних документів, а й таких, які визначають питання організації лікувального і дієтичного харчування у медичному закладі. Медичну сестру призначає керівник закладу охорони здоров’я.
Читайте: "Як організувати персонал медичного закладу?"
Та окрім того, що цей працівник контролює якість продуктів, визначає їх енергетичну цінність та складає технічні розкладки страв, до її обов’язків входить санітарно-просвітницька робота, забезпечення санепідрежиму, конфіденційності особистих даних пацієнтів та заповнювання медичної документації.
В посадовій інструкції медичної сестри з дієтичного харчування потрібно чітко та повно визначити права, серед яких є робота за сумісництвом та отримування суміжної спеціальності.
Завантажте посадову інструкцію медсестри з дієтичного харчування
Читайте: "Організація лікувального харчування у медичних закладах державної та комунальної форм власності"