Норма робочого часу лікаря УЗД

Відповідно до пункту 1.1 наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження норм робочого часу для працівників закладів та установ охорони здоров’я» від 25 травня 2006 р. № 319 для лікарів з ультразвукової діагностики норму робочого часу встановлено 38,5 години на тиждень.

Це відповідає також нормі, визначеній у пункті 1 примітки до пункту 18 додатка 26 до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23 лютого 2000 р. № 33, згідно з якою денні норми навантаження на лікаря з ультразвукової діагностики визначаються, виходячи із затвердженої норми робочого тижня (38,5 год.). Розрахункова норма навантаження на лікаря становить 40 умовних одиниць (за 1 умовну одиницю приймається ультразвукове дослідження тривалістю 10 хвилин).

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Галузевих правил внутрішнього трудового розпорядку» від 18 грудня 2000 р. № 204-­о до норми робочого часу працівника не включається час на підготовку працівника до роботи (переодягання) та підготовку робочого місця. Роботи, пов’язані з прийомом хворих, а саме — здійснення записів у карту хворого та бесіда з ним, миття рук після прийому кожного хворого включаються у робочий час працівника.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді