Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям МНС

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 р. № 1418 затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я (далі — Порядок № 1418).

Дія Порядку № 1418 поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я, крім посадових осіб державної санітарно-­епідеміологічної служби України.

Згідно з пунктом 4 Порядку № 1418 передбачено, що до стажу роботи, який дає право на встановлення надбавки за вислугу років, включається також час роботи у будь-­яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, визначених у Порядку № 1418, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я. Сьогодні нормативним актом, що врегульовує питання оплати праці працівників у державних і комунальних закладах охорони здоров’я, є спільний наказ Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 5 жовтня 2005 р. № 308/519.

Тобто якщо на будь-­якому державному чи комунальному підприємстві, в організації чи установі працюють медичні працівники, і оплата їх праці здійснюється відповідно до зазначених нормативних актів, то вони матимуть право на встановлення надбавки за вислугу років.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді