Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям МНС

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 р. № 1418 затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я (далі — Порядок № 1418).

Дія Порядку № 1418 поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я, крім посадових осіб державної санітарно-­епідеміологічної служби України.

Згідно з пунктом 4 Порядку № 1418 передбачено, що до стажу роботи, який дає право на встановлення надбавки за вислугу років, включається також час роботи у будь-­яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, визначених у Порядку № 1418, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я. Сьогодні нормативним актом, що врегульовує питання оплати праці працівників у державних і комунальних закладах охорони здоров’я, є спільний наказ Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 5 жовтня 2005 р. № 308/519.

Тобто якщо на будь-­якому державному чи комунальному підприємстві, в організації чи установі працюють медичні працівники, і оплата їх праці здійснюється відповідно до зазначених нормативних актів, то вони матимуть право на встановлення надбавки за вислугу років.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді