Доплати спеціалістам з вищою немедичною освітою за COVID-19

Професіонали з вищою немедичною освітою, які працюють у ЗОЗ та беруть участь у ліквідації COVID-19, отримають доплати до заробітної плати

Доплати професіоналам з вищою немедичною освітою

Зміни встановив Закон України «Про внесення зміни до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я» від 18.12.2020 № 1123-IX. Документ набрав чинності 14 січня 2021 року і вводиться в дію з 14 лютого.

Чому ВРУ ініціювала зміни в оплаті праці

Нині у клінічних лабораторіях працюють спеціалісти з вищою професійною немедичною освітою: біологи, біохіміки, бактеріологи та інші. Такі працівники проводять діагностику COVID-19, однак жодної доплати до заробітної плати вони не отримують, на відміну від медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим на коронавірус. Тобто працівники виконують однакову роботу в одній лабораторії, але їх заробітна плата різна. Це — соціальна несправедливість.

Закон № 1123 поширює соціальні права та пільги медичних і фармацевтичних працівників на професіоналів з вищою немедичною освітою. Тобто мета Закону № 1123 — підвищити рівень соціального захисту працівників закладів охорони здоров’я, що надають медичні послуги.

Щоб дізнатися про нововведення більше, читайте роз'яснення експерта. Ви знатимете:

  • які акти регламентують роботу працівників з вищою немедичною освітою
  • які виплати гарантує програма «Здоров’я киян»
  • які документи регламентують виплату коштів за допомогу хворим на коронавірус та скільки отримають професіоналі з вищою немедичною освітою

16 прав та пільг, на які мають право професіонали з вищою немедичною освітою

Доплати спеціалістам з вищою немедичною освітою за діагностику COVID-19

Скачати



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді