Відбувся форум лідерів «Охорона здоров’я: підсумки року»

Цифрове видавництво Експертус організувало форум лідерів для керівників закладів охорони здоров'я. Захід відбувся 12 грудня в Києві. Учасники форуму обговорили, що змінилося у сфері охорони здоров’я протягом 2019-го та до чого готуватися в 2020 році

Спікери форуму — провідні фахівці НСЗУ, Центру громадського здоров’я, Держлікслужби: Таміла Лепьошкіна, Антоніна Нижник, Андрій Віленський, Матвій Хренов, Катерина Балабанова.

Як оформити звіти до кінця 2019-го

Форум лідерів «Охорона здоров’я: підсумки року»

Питання, які обговорили під час форуму лідерів

Учасники форуму слухали лекції про медичну реформу, а також про те, як скористатися сучасними можливостями, стати успішним керівником і зробити свій заклад ефективним.

Андрій Віленський, директор департаменту договірної роботи НСЗУ, розповів про плани НСЗУ на наступний рік та відповів на найактуальніші запитання.

Керівники медзакладів отримали відповіді щодо таких запитань:

  • які медзаклади мають право підписувати договори аутсорсингу із великими спеціалізованими лабораторними центрами, аби зменшити витрати
  • як успішно впроваджувати аутсорсинг
  • як заповнювати та коли подавати річні звіти
  • як перевіряють медзаклади після того, як втратив чинність Закон України про мораторій на перевірки

Форум лідерів «Охорона здоров’я: підсумки року»

Як ефективно працювати реформованим закладам вторинки та третинки?

Таміла Лепьошкіна, регіональна координаторка з підтримки реформи охорони здоров’я у Вінницькій та Київській областях програми «U-LEAD з Європою»:

«Важливе завдання для керівника — навчитися ефективно управляти своїм підприємством, тому що сьогодні заклади охорони здоров’я — це вже не установи, а підприємства. У них широкі повноваження, але і дуже великі обов’язки на них. Якщо керівники знайдуть формулу ефективного управління та правильний напрямок руху, то будуть іти вперед і в них все вийде.

Кожен медзаклад має звернути увагу не лише на джерела доходів, й на свої видатки, розібратися, на що гроші витрачає. Проаналізувавши, зрозуміє, що витрачає гроші на такі речі, на які можна й зменшити видатки. Відповідно, після зменшення видатків збільшаться доходи, й можна буде шукати додаткові джерела прибутку.

Оптимізувати видатки — головний і найпростіший рецепт успіху для закладів охорони здоров’я. Якщо будуть дотримуватися його, тоді все вийде. Я бачу по досвіду первинки: той, хто це зрозумів, хто ефективно управляв — у того і порядок, і зарплати високі».

Переваги форуму

Учасникам форуму сподобалося, що:

  • змістовні лекції й презентації лекторів роблять навчання цікавим та ефективним
  • індивідуальні консультації спікерів дають змогу роз’яснити найскладніші ситуації
  • сертифікат про участь у форумі дає право нарахувати медпрацівнику 10 балів БПР
  • а кава-паузи дарують можливість перепочити, поспілкуватися й обмінятися досвідом з колегами

Форум лідерів «Охорона здоров’я: підсумки року»

Форум лідерів «Охорона здоров’я: підсумки року»



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді