Чи має право головний лікар на 25%-ву надбавку до посадового окладу за виконувану роботу лікаря-фізіотерапевта

Чи має право головний лікар на 25%-ву надбавку до посадового окладу за виконувану роботу лікаря-фізіотерапевта

Відповідно до підпункту 3.1.3. наказу Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 5 жовтня 2005 р. № 308/519 керівникам закладів охорони здоров’я і установ соціального захисту населення — лікарям та їх заступникам-­лікарям дозволяється вести у закладах, установах, у штаті яких вони є, роботу за спеціальністю у межах робочого часу за основною посадою з виплатою їм до 25% посадового окладу лікаря відповідної спеціальності. Тобто оплата здійснюється за рахунок вакантної посади відповідної спеціальності.

Така робота керівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення — лікарів та їх заступників-­лікарів має відображатись у відповідних медичних документах.

Крім того, згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 3 квітня 1993 р. № 245 (зі змінами і доповненнями) та пунктом 4 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженого наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України від 28 червня 1993 р. № 43, керівники державних підприємств, їхні заступники, керівники структурних підрозділів мають право працювати за сумісництвом, якщо це медична діяльність. Оплата праці за роботу за сумісництвом здійснюється за фактично виконану роботу виходячи з посадового окладу вакантної посади.

Тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді