Алгоритм підготовки медзакладу до планової перевірки

З'ясуйте, чи проводитимуть планові перевірки медзакладів у 2021 році, зважаючи на карантин. Скачайте алгоритм підготовки ЗОЗ до заходів державного нагляду та контролю

ОНОВЛЕНО: плани перевірок медзакладів на 2021 рік

Планові заходи зі здійснення державного нагляду (контролю) здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду (контролю) не пізніше 1 грудня року, що передує плановому (ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V).

Чи відновлять у 2021 році планові перевірки ЗОЗ

ВРУ ухвалила Закон «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2» від 04.12.2020 № 1071-IX. Зокрема, цей закон передбачає повне відновлення планових заходів державного нагляду та контролю. Документ вносить зміни до «Прикінцевих положень» Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», а саме — виключає підпункт 4, відповідно до якого на період встановлення карантину та обмежувальних заходів забороняється проводити планові перевірки у сфері господарської діяльності.

NB! Закон набере чинності 10 грудня 2020 року.

Для закладів охорони здоров’я це насамперед означає, що МОЗ знову проводитиме планові перевірки. Міністерство контролюватиме додержання вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики за планом, затвердженим наказом від 29.11.2019 № 2361. План перевірок МОЗ уже затверджено.

✅✅✅ Як МОЗ перевіряє, чи дотримує заклад ліцензійних умов провадження медичної практики

У листопаді 2020 року також затвердили річні плани перевірок Держлікслужба і Держпродспоживслужба. Річні плани-графіки перевірок органи держнагляду оприлюднили на власних вебсайтах і внесли до Пілотного модуля планування заходів держнагляду (контролю) та збору інформації для запуску інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) — Інспекційного порталу. Доступ до цього ресурсу відкритий і безплатний, тому можете переглянути усі плани перевірок на 2021 рік на сайті.

Якщо ви знаєте свої права та обов’язки, це допоможе діяти правомірно та уникнути проблем не лише для роботодавця, а й для себе.

Службова перевірка в лікарні: як підготуватися

Під час перевірок лікарні посадові особи органів державного нагляду (контролю) мають використовувати лише уніфіковані форми актів. У них ви можете переглянути перелік питань і провести самоперевірку у своєму закладі.

Скачати офіційні бланки актів перевірки

Порушення, які представник органу державного нагляду (контролю) виявив під час перевірки, він зазначає у відповідному акті. Два примірники такого документа підписують останнього дня перевірки, один з них залишають у закладі охорони здоров’я. Протягом п’яти робочих днів з дня проведення перевірки орган контролю складає припис, розпорядження або інший розпорядчий документ щодо усунення порушень.

Порядок підготовки медзакладу до планової перевірки в 2021 році

Алгоритм підготовки медзакладу до планової перевірки

Скачати

Алгоритм підготовки медзакладу до планової перевірки
Тетяна ЗАГОРОДНА, головний спеціаліст відділу контролю за дотриманням ліцензійних умов та моніторингу сфери обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Держлікслужби України
Результати перевірок Держлікслужби геть невтішні. Дізнайтеся з перших вуст, яких помилок припустилися медпрацівники та як запобігти цьому у вашому закладі.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді