Потреби закладу в рідкому милі: як розрахувати

Дізнайтеся як розрахувати потребу рідкого мила в ЗОЗ, а також скачайте таблиці для його розрахунку

 

Для попередження внутрішньолікарняних хвороб, які найчастіше передаються через руки медичного персоналу, працівники мають чітко дотримуватись гігієни рук, мити руки з милом, за потреби проводити антисептику рук, використовувати ЗІЗ.

Процедура гігієни рук за допомогою води та мила має чіткі показання:

  • до та після їжі
  • після користування туалетом
  • після приходу на роботу та перед тим як піти з роботи
  • за наявності видимих забруднень рук

Гігієна рук на робочих місцях у ЗОЗ

Для того щоб визначити необхідну кількість рідкого мила, ураховуємо певні показники:

  1. Кількість персоналу, який працює у відділенні упродовж доби
  2. Тривалість та кількість змін упродовж місяця
  3. Кількість прийомів їжі за день. Для цього рахуємо персонал, який пере­буває у відділенні упродовж дня. Потім визначаємо суму за місяць. Ураховуємо, що у вихідні персонал тільки черговий, а за восьмигодинної зміни передбачена одна перерва на обід тощо
  4. Кількість відвідувань туалету за день. Рахуємо в середньому за день на весь персонал у відділенні, за місяць — ураховуємо, що на вихідних персонал тільки черговий. Установлюємо для персоналу умовну норму відвідувань туалету за восьмигодинну робочу зміну
  5. Кількість процедур, за яких руки можуть бути забруднені. Сюди включаємо прихід на роботу та вихід з роботи. За один день рахуємо на весь персонал у відділенні, за місяць — ураховуємо, що у вихідні персонал тільки черговий

NB! Визначаємо кількість процедур, за яких руки можуть бути забруднені, зі старшою сестрою медичною. Вона проводить спостереження на робочих місцях, при цьому враховує вимоги щодо показань до гігієни рук за допомогою миття водою з милом

Фіксуємо отримані дані й розраховуємо кількість епізодів миття рук медичним персоналом у відділенні за день, місяць і рік. Вираховуємо потребу в рідкому милі — кількість п’ятилітрових бутлів рідкого професійного мила. Під час визначення кількості враховуємо, що такого мила потрібно 1 мл на один епізод миття рук.

Далі орієнтовно вираховуємо потребу в коштах. Для цього порівнюємо пропозиції в інтернеті на аналогічний товар у щонайменше трьох виробників. Для розрахунку бюджету беремо середню ціну за одиницю продукції.

Сума результатів розрахунку за відділеннями становитиме загальну потребу в рідкому милі для закладу охорони здоров’я.

✅✅✅ Надбавки за складність і напруженість в роботі: як встановити

Покроковий процес розрахунків 

image61

Скачати

image93

Скачати

image54

Скачати

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді