Годування пацієнта через гастростому — алгоритм

Збережіть собі алгоритм годування пацієнта через гастростому та читайте, як зробити це правильно і з турботою про хворого.

Годування пацієнта через гастростому — алгоритмЧитайте:

Орієнтовний розпорядок робочого дня молодшої медичної сестри — санітарки-буфетниці

Австралійське піднімання: алгоритм виконання 

Розробляємо Правила перебування пацієнтів у закладі охорони здоров’я

  

 Годування пацієнта через гастростому

КРОК 1: Підготовка до процедури

Звільнити місце на тумбочці або підсунути приліжковий столик

КРОК 2

Розповісти пацієнту, чим його годуватимуть

КРОК 3

Обробити руки

КРОК 4

Поставити на приліжковий столик посуд з їжею

КРОК 5: Виконання процедури

Від’єднати зонд від одягу. Зняти затискач (заглушку) із зонда. Приєднати лійку (шприц Жане) до зонда

КРОК 6

Наливати в лійку приготовлену їжу необхідно малими порціями, притримуючись природної швидкості споживання їжі, або набирати їжу в шприц Жане і повільно вводити її в зонд

КРОК 7: Закінчення процедури

Промити зонд теплою перевареною водою

КРОК 8

Від’єднати лійку (шприц Жане), закрити зонд заглушкою (перетиснути затискачем)

КРОК 9

Упевнитися, що пацієнт почувається комфортно

КРОК 10

Забрати використане оснащення і посуд, продезінфікувати їх

КРОК 11

Обробити руки

КРОК 12

Зробити запис про виконання процедури і реакцію на неї пацієнта у відповідній медичній документації

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді