Читайте:
Орієнтовний розпорядок робочого дня молодшої медичної сестри — санітарки-буфетниці
Австралійське піднімання: алгоритм виконання
Розробляємо Правила перебування пацієнтів у закладі охорони здоров’я
Годування пацієнта через гастростому
КРОК 1: Підготовка до процедури | Звільнити місце на тумбочці або підсунути приліжковий столик |
КРОК 2 | Розповісти пацієнту, чим його годуватимуть |
КРОК 3 | |
КРОК 4 | Поставити на приліжковий столик посуд з їжею |
КРОК 5: Виконання процедури | Від’єднати зонд від одягу. Зняти затискач (заглушку) із зонда. Приєднати лійку (шприц Жане) до зонда |
КРОК 6 | Наливати в лійку приготовлену їжу необхідно малими порціями, притримуючись природної швидкості споживання їжі, або набирати їжу в шприц Жане і повільно вводити її в зонд |
КРОК 7: Закінчення процедури | Промити зонд теплою перевареною водою |
КРОК 8 | Від’єднати лійку (шприц Жане), закрити зонд заглушкою (перетиснути затискачем) |
КРОК 9 | Упевнитися, що пацієнт почувається комфортно |
КРОК 10 | Забрати використане оснащення і посуд, продезінфікувати їх |
КРОК 11 | Обробити руки |
КРОК 12 | Зробити запис про виконання процедури і реакцію на неї пацієнта у відповідній медичній документації |