Перед початком роботи молодша медична сестра (санітарка-буфетниця) має у сестринській кімнаті відділення/центру:
- зняти верхній одяг;
- вдягнути чисті та випрасувані халат, маркований відповідно до виконуваної роботи, і шапочку/косинку;
- перевзутись у змінне взуття, що підлягає дезінфекції.
Читайте: "Санепідрежим у хірургічному відділенні: вимоги до приміщень та працівників"
Робочий час молодшої медичної сестри (санітарки-буфетниці)
Час | Дії медичної сестри |
---|---|
8:00-8:25 | 1. Перед початком роботи отримати допуск до роботи у сестри медичної старшої (у вихідний чи святковий день — у сестри медичної (палатної), поставити підпис у журналі «Здоров’я». |
8:25-9:00 | 1. Підготувати столовий посуд до видачі їжі. |
9:00-9:30 | 1. Віднести кухонний посуд на харчоблок для отримання їжі. |
9:30-10:00 | 1. Роздати сніданок |
10:00-12:00 | 1. Приготувати дезінфекційний розчин для знезараження посуду згідно з методичними вказівками щодо застосування дозволеного до використання засобу для дезінфекції. |
12:00-12:30 | 1. Отримати хліб на харчоблоці. |
12:30-12:50 | 1. Підготувати столовий посуд до видачі |
12:50-13:30 | 1. Віднести кухонний посуд на харчоблок для отримання їжі. |
13:30-14:10 | 1. Роздати обід |
14:10-15:00 | 1. Приготувати дезінфекційний розчин для знезараження посуду згідно з методичними вказівками щодо застосування дозволеного до використання засобу для дезінфекції. |
15:00-16:25 | 1. Помити і знезаразити поверхні столів для їжі та приліжкових тумбочок пацієнтів у палатах. |
16:25-16:30 | 1. Оформити робочу документацію |
16:30-16:50 | 1. Підготувати столовий посуд до видачі вечері. |
16:50-17:20 | 1. Віднести кухонний посуд на харчоблок для отримання їжі. |
17:20-17:50 | 1. Роздати вечерю пацієнтам |
17:50-19:00 | 1. Приготувати дезінфекційний розчин для знезараження посуду згідно з методичними вказівками щодо застосування дозволеного до використання засобу для дезінфекції. 3. Помити і знезаразити поверхні столів для їжі та приліжкових тумбочок пацієнтів у палатах. |