Орієнтовний розпорядок робочого дня молодшої медичної сестри — санітарки-буфетниці

Перегляньте та збережіть собі орієнтовний розпорядок робочого дня молодшої медичної сестри (санітарки-буфетниці), щоб на його основі розробити режим роботи для працівників вашого закладу.

Перед початком роботи молодша медична сестра (санітарка-буфетниця) має у сестринській кімнаті відділення/центру:

  • зняти верхній одяг;
  • вдягнути чисті та випрасувані халат, маркований відповідно до виконуваної роботи, і шапочку/косинку;
  • перевзутись у змінне взуття, що підлягає дезінфекції.

Орієнтовний ропорядок робочого дня молодшої медичної сестри — санітарки-буфетниціЧитайте: "Санепідрежим у хірургічному відділенні: вимоги до приміщень та працівників"

Робочий час молодшої медичної сестри (санітарки-буфетниці)

Час

Дії медичної сестри

8:00-8:25

1. Перед початком роботи отримати допуск до роботи у сестри медичної старшої (у вихідний чи святковий день — у сестри медичної (палатної), поставити підпис у журналі «Здоров’я».
2. Перевірити наявність посуду, інвентарю, дезінфекційних, мийних засобів.
3. Приготувати дезінфекційний розчин згідно з методичними вказівками щодо застосування дозволеного до використання засобу для дезінфекції

8:25-9:00

1. Підготувати столовий посуд до видачі їжі.
2. Нарізати хліб

9:00-9:30

1. Віднести кухонний посуд на харчоблок для отримання їжі.
2. Отримати сніданок на харчоблоці.
3. Віднести їжу з харчоблоку у відділення

9:30-10:00

1. Роздати сніданок

10:00-12:00

1. Приготувати дезінфекційний розчин для знезараження посуду згідно з методичними вказівками щодо застосування дозволеного до використання засобу для дезінфекції.
2. Помити столовий та кухонний посуд згідно із затвердженою інструкцією.
3. Помити і знезаразити поверхні столів для їжі та приліжкових тумбочок пацієнтів у палатах.
4. Перевірити умови зберігання продуктів харчування у холодильниках.
5. Виміряти температуру в холодильниках.
6. Провести поточне прибирання приміщень у кімнаті роздачі їжі та їдальні згідно з алгоритмом.
7. Продезінфікувати прибиральний інвентар. 8. Відвідати заняття в секції молодших медичних сестер (санітарок-буфетниць) згідно з планом

12:00-12:30

1. Отримати хліб на харчоблоці.
2. Нарізати хліб

12:30-12:50

1. Підготувати столовий посуд до видачі

12:50-13:30

1. Віднести кухонний посуд на харчоблок для отримання їжі.
2. Отримати обід на харчоблоці.
3. Віднести їжу з харчоблоку у відділення

13:30-14:10

1. Роздати обід

14:10-15:00

1. Приготувати дезінфекційний розчин для знезараження посуду згідно з методичними вказівками щодо застосування дозволеного до використання засобу для дезінфекції.
2. Помити столовий та кухонний посуд згідно із затвердженою інструкцією

15:00-16:25

1. Помити і знезаразити поверхні столів для їжі та приліжкових тумбочок пацієнтів у палатах.
2. Перевірити умови зберігання продуктів харчування у холодильниках.
3. Провести поточне прибирання приміщень у їдальні та кімнаті роздачі їжі згідно з алгоритмом.
4. Продезінфікувати прибиральний інвентар

16:25-16:30

1. Оформити робочу документацію

16:30-16:50

1. Підготувати столовий посуд до видачі вечері.
2. Нарізати хліб

16:50-17:20

1. Віднести кухонний посуд на харчоблок для отримання їжі.
2. Отримати вечерю

17:20-17:50

1. Роздати вечерю пацієнтам

17:50-19:00

1. Приготувати дезінфекційний розчин для знезараження посуду згідно з методичними вказівками щодо застосування дозволеного до використання засобу для дезінфекції.
2. Помити столовий та кухонний посуд згідно із затвердженою інструкцією.

3. Помити і знезаразити поверхні столів для їжі та приліжкових тумбочок пацієнтів у палатах.
4. Перевірити умови зберігання продуктів харчування у холодильниках.
5. Виміряти температуру в холодильниках. 
6. Провести поточне прибирання приміщень у кімнаті роздачі їжі та їдальні згідно з алгоритмом.
7. Продезінфікувати прибиральний інвентар.
8. Провести облік наявності посуду, інвентарю, дезінфекційних та мийних засобі

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді