Обіг наркотичних лікарських засобів: звітуємо ДСКН України

Чи потрібно надсилати до Державної служби України з контролю за наркотиками копії доповідних записок щодо фактичної наявності наркотичних лікарських засобів чи інвентаризаційні описи?

Ні, не потрібно надсилати щоквартальні звіти до Державної служби України з контролю за наркотиками. Лікарні, які мають ліцензію на роботу, пов’язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, надсилають лише річні звіти за формою додатку 9 до Постанови № 589. І досі деякі заклади надсилають поштою інвентаризаційні описи, баланси. Цього робити не потрібно.

Обіг наркотичних лікарських засобів: звітуємо ДСКН УкраїниЧитайте: "Розробляємо локальний наказ з обігу наркотичних засобів"

Щоквартально мають надсилати звітність лише суб’єкти господарювання, які провадять господарську діяльність з виробництва, виготовлення нарко­тичних лікарських засобів, ввезення їх на територію України та вивезення з неї.

Трапляється, що заклади охорони здоров’я надсилають річні звіти тільки у разі, якщо очікують на планову перевірку Державної служби України з контролю за наркотиками. Це грубе порушення. Згідно із Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 № 222-VIII неподання річної звітності закладом охорони здоров’я є підставою для проведення позапланової перевірки.

Обіг наркотичних лікарських засобів: звітуємо ДСКН УкраїниЧитайте: "Невикористані залишки наркотичних лікарських засобів: нові правила знищення"

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді