Проблеми обробки та захисту персональних даних у галузі охорони здоров’я

Наразі існують такі проблеми як відсутність єдиної політики щодо порядку зберігання амбулаторних карт, а також питання щодо захисту персональних даних під час клінічних досліджень лікарських засобів.

За ініціативи Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулась міжвідомча робоча нарада з питань удосконалення законодавства, що регламентує порядок обробки і захисту персональних даних осіб у галузі охорони здоров’я.

Зокрема, під час зустрічі були виокремлено наступні проблемні питання:

  • нерозуміння або неправильне розуміння вимог законодавства про захист персональних даних працівниками закладів охорони здоров’я;
  • порушення організації процесу захисту персональних даних та медичної інформації в закладах охорони здоров’я;
  • неправильне поводження з конфіденційною інформацією.

Окрім цього, наразі існують такі проблеми як відсутність єдиної політики щодо порядку зберігання амбулаторних карт, а також питання щодо захисту персональних даних під час клінічних досліджень лікарських засобів.

Учасниками наради було висунуто декілька варіантів вирішення цих проблемних питань. Це зокрема: внесення змін до законодавства,  розробка проекту Положення про обробку та захист персональних даних в медичній сфері, формування єдиної політики Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) щодо порядку зберігання медичної документації, надання рекомендацій тощо.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді