Толерантна медицина: зменшення стигми та дискримінації до ВІЛ-позитивних пацієнтів

У межах соціального проекту «Толерантна медицина» працівники закладів охорони здоров’я пройдуть навчання з теми формування толерантного ставлення до пацієнтів, які живуть з ВІЛ/СНІД.

У межах соціального проекту «Толерантна медицина» працівники закладів охорони здоров’я пройдуть навчання з теми формування толерантного ставлення до пацієнтів, які живуть з ВІЛ/СНІД.

Представниками Київського міського відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», був презентований соціальний проект «Толерантна медицина: Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах м. Києва». У межах проекту 720 медичних працівників столиці пройдуть навчання з теми формування толерантного ставлення до пацієнтів, які живуть з ВІЛ/СНІД та представників груп найвищого ризику (наркозалежних; чоловіків, що мають секс з чоловіками та працівників комерційного сексу).

Про це йшлося під час прес-конференції, темою якої стала дискримінація хворих на ВІЛ/СНІД, за участі представників ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» та Голови Держслужби України соцзахворювань Володимира КУРПІТИ.

Як заявив під час заходу Володимир КУРПІТА, рівень взаємної поваги та толерантності у процесі діалогу між лікарем та пацієнтом часто формує бажання чи небажання останнього продовжувати лікування.

Громадські діячі підкреслили, що окрім навчання та юридичного представництва, серед заходів проекту передбачено проведення оцінки рівня стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, серед медичних працівників; впровадження у медичних закладах політики протидії стигматизації та дискримінації та політики, «дружньої» до ВІЛ-позитивних людей та груп найвищого ризику.

«Наша робота буде спрямована на побудову позитивної комунікації між пацієнтом та медичним працівником, в основі якої лежать толерантне ставлення та взаємоповага. Успіх лікування кожногопацієнта залежить не тільки від правильно поставленого діагнозу та призначеного лікування, а і сприятливого психологічного середовища», - зазначила Оксана Брижовата, керівник відділу інноваційних програм ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Проект «Толерантна медицина» є частиною проекту RESPECT, який впроваджується ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» у м. Києві та Львові, у партнерстві з Держслужбою України соцзахворювань, відповідними департаментами охорони здоров’я, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді