Міністерство охорони здоров’я України відновлює вивчення військової медицини

Ще у жовтні 2010 року було ліквідовано кафедри військової підготовки в усіх вищих медичних навчальних закладах, окрім Харківського, Тернопільського та Запорізького державних медичних університетів.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) доручило ректорам медичних вищих навчальних закладів внести зміни до чинних навчальних програм та відновити вивчення військової медицини.

Так, у вивченні дисципліни «Внутрішня медицина» передбачені теми з військової терапії обсягом 30 годин; у вивченні дисципліни «Хірургія, дитяча хірургія» передбачені теми з військової хірургії обсягом 45 годин; у вивченні дисципліни «Травматологія та ортопедія» передбачені теми з військової травматології обсягом 10 годин; у вивченні дисципліни «Нейрохірургія» передбачені теми з військової нейрохірургії обсягом 5 годин; у вивченні дисципліни «Гігієна та екологія» передбачені теми з військової гігієни обсягом 30 годин; у вивченні дисципліни «Епідеміологія» передбачені теми з військової епідеміології обсягом 6 годин.

Нагадаємо, що у жовтні 2010 року було ліквідовано кафедри військової підготовки в усіх вищих медичних навчальних закладах, окрім Харківського, Тернопільського та Запорізького державних медичних університетів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді