Вітчизняні підприємства збільшили виробництво антибіотиків

Державна служба статистики України повідомляє, що українські підприємства протягом січня-серпня 2014 року збільшили виробництво медикаментів, що містять пеніцилін та інші антибіотики, на 59,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року — до 947 тонн

За даними Держстату, минулого місяця виробництво медикаментів на основі антибіотиків збільшилося на 58,9% порівняно з серпнем 2013 року і на 10,5% порівняно з липнем цього року — до 109 тонн. Виробництво лікарських препаратів, які містять гормони і не містять антибіотиків, в січні–серпні зросло на 65,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року — до 125 тонн. У серпні виробництво лікарських препаратів на основі гормонів збільшилося на 23,6% порівняно з липнем 2014 року — до 11,8 тонн.

Виробництво препаратів, що містять алкалоїди або їх похідні та не містять гормонів або антибіотиків, за півроку зменшилося на 6,2% — до 29,8 тисяч тонн. У серпні виробництво таких препаратів зросло на 4,3% порівняно з липнем цього року — до 3,8 тисяч тонн.

Як повідомляє УНІАН, за даними Держстату, протягом 2013 року українські підприємства збільшили виробництво лікарських препаратів, що містять пеніцилін та інші антибіотики, на 16,4%, лікарських препаратів, що містять гормони і не містять антибіотиків – на 13,3%, до 129 тонн, а препаратів, що містять алкалоїди або їх похідні та не містять гормонів або антибіотиків — на 9,9%, до 47 тисяч тонн.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді