В Україні збільшуються показники серцево-судинних патологій

В умовах військових дій, в яких перебуває країна, кількість пацієнтів з серцево-судинними патологіями суттєво зросла протягом півроку. Таку думку висловили учасники XV Національного конгресу кардіологів, який триває в Києві

Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ, заступник Міністра охорони здоров’я України, на початку конгресу відзначив неабиякий вплив подій у Восточній частині країни на стан здоровя сотень тисяч людей. «Стресові ситуації, в яких перебувають як військовослужбовці, так і цивільне населення, гострі захворювання серця під час та внаслідок бойових дій змушують служби готуватись до вирішення цих проблем», — відзначив заступник, звертаючи увагу учасників на необхідності у формуванні реабілітаціонної системи для постраждалих внаслідок АТО.

Далі Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ окреслив основні проблеми цієї галузі: «В Україні втричі зросла кількість коронарографій, майже вчетверо кількість операцій на серці, високою залишається статистика смертності від серцево-судинних захворювань. Ці питання я дуже хочу запропонувати вам до обговорення та прийняття відповідних рішень».

Також під час пленарних засіданнях презентували свої лекції відомі вітчизняні та зарубіжні вчені. Розглянуто найважливіші аспекти лікування серцево-судинних захворювань, були проведені семінари, секційні засідання, майстер-класи, присвячені основним питанням сучасної кардіології.

У рамках Конгресу пройшло засідання Європейського товариства кардіологів та Асоціації кардіологів України, VI Українсько-французький форум за участю провідних кардіологів України та Франції.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді