Постраждалих у зоні АТО будуть лікувати за кордоном

Спеціальна медична комісія буде контролювати відправлення на лікування за кордон хворих, які отримали поранення під час АТО

Для впорядкування та спрощення процедури відправлення на лікування за кордон важкопоранених, члени постійно діючого штабу Міністерства охорони здоров’я України з питань організації медичного забезпечення за умов надзвичайних ситуацій ухвалили рішення створити спеціальну медичну комісію.

До її складу увійдуть науковці, провідні військові лікарі, кращі вузькопрофільні фахівці Академії медичних наук та волонтери, які збирають кошти на лікування.

Окремим наказом медкомісія планує сформувати перелік показань для направлення військовослужбовців на лікування за кордон.

Також в проекті важливе місце займає співпраця з іноземними медустановами та можливість їх представників відвідувати Україну задля персонального відбору пацієнтів, що дасть можливість вилікувати важкохворих.

З метою оптимізації виділених коштів було також ухвалено рішення про розширення практики запрошення кращих іноземних хірургів з Франції, Німеччини та інших країн світу для оперативного лікування важкохворих в Україні. Так буде заощаджено кошти на транспортування та харчування пацієнтів в іноземних клініках.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді