На Житомирщині відбулася прес-конференція з питань планування сім’ї

За словами Валентини ДОНЕЦЬ, на сьогодні питання репродуктивного здоров’я та планування сім’ї є надзвичайно важливими: «Ми прагнемо, аби кожна народжена дитина була не лише бажаною, але й запланованою»

В Житомирському перинатальному центрі 24 вересня відбулася прес-конференція, присвячена Всеукраїнському тижню планування сім’ї. До заходу долучилися головний акушер-гінеколог департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина ДОНЕЦЬ, координатор програми Агентства США з Міжнародного розвитку USAID «Здоров’я жінок України» у Житомирській області Юлія ЗАВГОРОДНЯ та обласний позаштатний спеціаліст з планування сім’ї, завідуюча консультативно-діагностичного блоку обласного перинатального центру Наталія АЛЕКСІЙЧУК.

За словами Валентини ДОНЕЦЬ, на сьогодні питання репродуктивного здоров’я та планування сім’ї є надзвичайно важливими: «Ми прагнемо, аби кожна народжена дитина була не лише бажаною, але й запланованою».

Фахівці впевнені, що заходи з планування сім'ї сприятимуть зниженню таких показників:

  • рівень материнської смертності на 32%;
  • рівень та дитячої смертності на 10%;
  • рівень незапланованої вагітності на 71%,
  • зараження ВІЛ на 80% завдяки правильному використанню презервативів.

Сучасні методи контрацепції дозволяють суттєво зменшити кількість абортів, не впливаючи при цьому на рівень народжуваності. На першому місці стоїть необхідність у забезпеченні засобами контрацепції найбільш вразливих груп населення: жінок з екстрагенітальною патологією, малозабезпечених, молоді, ВІЛ-позитивних або ЛЖВ тощо.

Інвестиції в планування сім'ї та забезпечення засобами контрацепції дадуть змогу заощадити біля 10 мільярдів гривень витрат на охорону здоров'я в Україні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді