Епідемію СНІДу планують зупинити до 2030 року

Україна активно бере участь у регіональних і міжнародних заходах аби досягти нульових показників поширення епідемії СНІДу до 2030 року в межах Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС)

Про це повідомив Олександр СИЧ, віце-прем’єр-міністр України, під час 69-ї сесії Генеральної асамблеї ООН щодо інтенсифікації дій з метою подолання епідемії СНІДу до 2030 року. У заході також взяли участь Президент Швейцарії Дідьє БУРКХАЛЬТЕР, Президент Гани Драмані МАГАМА, представники уряду США та інші.

«Дякуючи спільним зусиллям держави, громадських організацій та окремих донорів протягом останнього десятиліття ми досягли позитивних показників по боротьбі зі СНІДом: вдалося зменшити майже вдвічі поширення ВІЛ-інфекції серед наркозалежних, у сім разів — ймовірність передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини та збільшити до 20 разів обсяги охоплення антиретровірусною терапією інфікованих», — зазначив Олександр СИЧ.

На сьогодні боротьба з ВІЛ/СНІДом в Україні ускладнена через внутрішні переміщення інфікованих осіб з Донецького та Луганського регіонів, адже Донбас на сьогодні є одним з найбільш уражених епідемією регіонів країни.

 «Ми маємо розробити стратегію переходу від зовнішнього фінансування до національної підтримки за участі приватних та громадських структур, що здійснюють активну політику по боротьбі з ВІЛ-інфекцією», — наголосив віце-прем’єр .

Під час зустрічі Олег СИЧ також презентував учасникам Загальнодержавну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014–2018 роки, яка має забезпечити послугами лікування, профілактики та догляду, необхідними для подолання епідемії, найбільш вразливі групи населення.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді