Сьогодні стартував третій раунд додаткової вакцинації проти поліомієліту

Сьогодні, 25 січня, в Україні стартував третій раунд додаткової вакцинації проти поліомієліту

Сьогодні, 25 січня, в Україні стартував третій раунд додаткової вакцинації проти поліомієліту.

Про початок третього туру було повідомлено у п’ятницю під час брифінгу в Міністерстві охорони здоров’я за участю представників Всесвітньої організації охорони здоров’я, Європейської комісії та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Заступник Міністра охорони здоров’я Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ подякував міжнародним партнерам України за технічну, фінансову підтримку та рекомендації щодо стратегії впровадження імунізації. У своєму виступі посадоведь надав уточнення, що Європейська комісія виділила 900 тисяч євро на придбання 4,5 тисяч доз оральної поліовакцини.

Також він нагадав, що метою третього раунду є охоплення щепленнями 95% дітей в Україні від 0 до 10 років протягом двох тижнів. Зважаючи на епідситуацію стосовно грипу та ГРВІ, тривалість раунду може бути подовжена. Проте, у  прес-службі Міністерства охорони здоров’я зазначають, що епідемічні процеси стосовно грипу та ГРВІ не є протипоказанням для вакцинації проти поліомієліту.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді