Чому варто робити вакцинацію проти пневмонії?

11 листопада 2014 року Міністерство охорони здоров'я України спільно з Всеукраїнською асоціацією дитячої імунології та за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) провели інформаційно-освітній захід «Зупини пневмонію. Захисти дитину» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з пневмонією

11 листопада 2014 року в Київському академічному театрі ляльок Міністерство охорони здоров'я України спільно з Всеукраїнською асоціацією дитячої імунології та за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) провели інформаційно-освітній захід «Зупини пневмонію. Захисти дитину» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з пневмонією.

Мета заходу — нагадати всім про ризики та наслідки пневмонії і закликати суспільство до активних дій, здатних зупинити цю страшну хворобу та врятувати життя дітям, адже саме пневмонія є головною причиною дитячої смертності серед дітей до 5 років в Україні та світі.

Захід розпочався з вистави для дітей «Місія «Стоп Пневмонія», після чого відбувся прес-брифінг за участю головного позаштатного спеціаліста МОЗ України з питань дитячої імунології Людмили ЧЕРНИШОВОЇ та представника ЮНІСЕФ Катерини БУЛАВІНОВОЇ.

За словами Людмили ЧЕРНИШОВОЇ, щорічно в Україні реєструється понад 90 000 випадків пневмококової пневмонії серед дітей. Фахівець наголосила на необхідності попередження цього захворювання та привела декілька методів запобігання.

 «Попередити цю страшну хворобу можливо за допомогою таких простих заходів як регулярний огляд дитини медичними фахівцями, здорове харчування, активний відпочинок на свіжому повітрі, здоровий спосіб життя та своєчасна вакцинація кон’югованою пневмококовою вакциною найбільш широкого серотипового спектру. В розвинених країнах обов’язкове використання таких вакцин за 1-2 роки призвело до структурних змін у громадському здоров’ї, показало різкий спад (у середньому на 96%) кількості пневмококових захворювань та скорочення показників дитячої смертності більше ніж на 10%» — повідомила головний позаштатний спеціаліст МОЗ.

Про здоровий спосіб життя та важливість імунопрофілактики дітям розповіли також і аніматори в ігровій формі. Таким чином малеча навчилась розпізнавати основні симптоми захворювання та про вакцинацію як метод боротьби з пневмококовою пневмонією.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57241

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89637

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді