Низьковартісні медикаменти стануть доступнішими

Міністерство охорони здоров’я України розробило проект постанови, яка передбачає створення однакових умов ціноутворення на лікі, оптово-відпускна ціна яких нижча 12 гривень. Постанова поширюватиметься як на вітчизняне виробництво, так і на закордонне

Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ, в.о. Міністра охорони здоров’я України, доповів, що торгівельно-роздрібні надбавки на ліки, оптово-відпускна ціна яких нижче 12 гривень, коливаються від 0,3% до 169,5%.

Після внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» від 17.10.2008 № 955 (далі — Постанова КМУ № 955), надбавки на ліки, які включені до Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів) та обов’язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів, становитимуть від 10 до 30%.

Затвердження документу збільшить економічну доступність низьковартісних медикаментів для малозабезпечених верств населення та створить рівні умови регулювання цін на ліки як для іноземного, так і вітчизняного виробника.

Зміни до Постанови КМУ № 955 набувають чинності з 1 січня 2015 року.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді