Мобілізовані медики можуть отримати офіцерське звання за 40 днів — Міноборони

Міноборони запроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків

image92

Скачати інфографіку

Новий формат перепідготовки медичних працівників, які служать в ЗСУ, передбачає можливість навчання за змішаною формою: 22 дні теорії онлайн і 18 днів практичної частини офлайн. Усього через 40 днів навчання мобілізовані медики, які не закінчували військову кафедру, можуть отримати звання молодшого лейтинанта.

Чи надавати інформацію про пацієнта військовій частині

Про нову систему навчання для мобілізованих медпрацівників розповіла заступник міністра оборони України Наталія Калмикова:

«Після завершення освітнього процесу мобілізовані медичні працівники не лише отримають офіцерське звання, а й зможуть повернутися у підрозділ, щоб працювати на більш відповідній для себе посаді».

Більш гнучку форму навчання запровадили для медичних працівників, які не закінчували військову кафедру і не мають офіцерського звання, але служать в армії на різних непрофільних позиціях. Очні курси станом на 18.03.2024 вже пройшли 118 мобілізованих медиків. 

Увага! Міноборони повідомило, що наступний курс стартує вже 08.04.2024 у Військово-медичній академії Збройних сил України. Заявки для запису на курси для мобілізованих медиків приймають на електронну адресу [email protected].

Крім того, Міноборони наголосило, що цивільні медичні працівники, які придатні до військової служби, але не мають військової освіти, можуть звернутися на військові кафедри медичних закладів вищої освіти. За чотири місяці навчання вони можуть здобути офіцерське звання для подальшого проходження служби в ЗСУ на профільних для себе посадах.

Раніше НСЗУ повідомила, що приймає пропозиції про укладення договорів за пакетом зубопротезування учасників бойових дій.

За матеріалами Міноборони

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансування БПР медичних працівників — 2024

Як держава фінансуватиме безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоров’я у 2024 році? Чи змінився розмір відшкодування з минулого року, і хто може на нього розраховувати? Читайте про це у статті
1474

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
31184

Атестація лікарів під час війни: актуальні зміни

Впродовж дії воєнного стану лікарі не проходять атестацію. Утім це не означає, що не треба підвищувати кваліфікацію і набирати бали БПР. Читайте у статті докладно про атестацію лікарів під час війни
204447

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді