Від чого залежатиме зарплата лікарів?

Олександр КВІТАШВІЛІ: «Необхідно йти від принципу фінансування лікарень по кількості ліжок до принципу числа зроблених послуг. Якщо нам вдасться змінити підхід, то зарплата медперсоналу залежатиме від фактичного обсягу наданих послуг»

За словами Міністра охорони здоров’я України, сьогодні фінансування лікарень відбувається відповідно до кількості ліжок, згідно з якою складається штатний розпис. Це призводить до  викривлення попиту і пропозиції послуг.

«Це відбувається з-за того, що держава витрачає кошти на заклади охорони здоров’я, виходячи з кількості ліжок, а не фактично наданих медичних послуг. Не важливо, скільки в лікарні було проведено операцій — 10 або 25, вона отримає по факту від держави однакову суму. Тому необхідно йти від принципу фінансування лікарень по кількості ліжок до принципу числа зроблених послуг. Якщо нам вдасться змінити підхід, то зарплата медперсоналу залежатиме від фактичного обсягу наданих послуг», — зауважив Олександр КВІТАШВІЛІ.

Крім того, Міністр повідомив, що планує надати закладам охорони здоров’я фінансову та адміністративну автономію. Таким чином медустанови самі зможуть визначати, коли та що їм необхідно закупити.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87067

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді