Кабмін змінив вимоги до площі сільських аптек

Уряд вніс зміни до мінімальної площі аптек та аптечних пунктів у сільській місцевості

Кабмін змінив вимоги до площі сільських аптек

Аптеки у сільській місцевості можуть бути менші за площею. Рішення Уряду має на меті підвищити доступність лікарських засобів для населення. Адже відкривати нові аптечні пункти в сільській місцевості можна буде зі спрощеними вимогами.

Як вести облік наркотиків

Нові норми щодо загальної мінімальної площі аптек наведені в Таблиці

Населений пункт

Мінімальна загальна площа, м2

Площа торговельного залу, м2

Селище

30

13,5

Село

18

6

Наразі лише в 11% українських сіл і селищ працюють аптечні пункти. Це 5700 аптек. Натомість залишається понад 20 тисяч сіл та селищ, які досі не мають аптечних пунктів. Такі умови суттєво ускладнюють доступ населення до лікарських засобів.

Нагадаємо, 4 серпня КМУ прийняв постанову КМУ «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)» від 04.08.2023 № 809. Документ передбачає створення мобільних аптечних пунктів. Це можуть робити суб’єкти господарювання, які мають ліцензії з роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Нові норми наберуть чинності 9 жовтня 2023 року.

Раніше НСЗУ повідомила, що укладатиме середньострокові договори з аптеками.

За матеріалами сайту КМУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

СОПи для медсестер: зразки

Зібрали СОПи для медсестер, які можуть знадобитися в щоденній роботі. Зокрема визначили й ті, що актуальні під час воєнного стану
178098

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Правова освіта медпрацівників: як захиститися від конфліктів, штрафів та суду»

Після навчання знатимете, у яких випадках закон на вашому боці і почуватиметеся впевнено під час догляду пацієнтів, спілкування з керівником, перевірок державних органів
4650

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді