Уряд збільшив фінансування на ліки та харчування для ветеранів війни

Уряд прийняв рішення поліпшити якість медичного обслуговування для учасників антитерористичної операції, що мають ушкодження та травми, а також для ветеранів війни літнього віку, збільшивши грошові норми на лікування: медикаментозну терапію та дієтичне харчування.

Рішення підкріплене постановою «Про збільшення норми грошових витрат на харчування та медикаменти в закладах охорони здоров’я для ветеранів війни», за якою на одного хворого в день виділятиметься на харчування 55 гривень (раніше ця сума становила 35 гривень), а на придбання медикаментів і перев’язувальних засобів — 65 гривень (раніше — 40 гривень), розповсюджується на осіб, на яких поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.1993 № 3551-XII.

На ліки та медикаменти більше виділятимуть в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни, госпіталях, відділеннях, палатах для ветеранів війни у лікувально-профілактичних закладах.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді