Шестеро студентів КПІ захворіли на вірусний гепатит А

Шестеро студентів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» захворіли на вірусний гепатит А. Мешкають вони у двох різних гуртожитках — № 4 та № 10.

У п’ятьох студентів був діагностований вірусний гепатит А, жовтянична форма, середнього ступеню важкості, ще у одного — легкого.

Перший випадок захворювання зафіксований ще 18 грудня 2015 року, останній — 28 січня нинішнього. Діагноз підтверджений лабораторно у всіх випадках. Хворих було госпіталізовано у інфекційні відділення столичних лікарень. Контактні особи направлені на спостереження до студентської поліклініки.

Співробітниками Державної санітарно-епідеміологічної служби України було відібрано 125 змивів на виявлення бактерій групи кишкової палички у гуртожитках № 4,№ 10 та в їдальні НТТУ «КПІ». Відібрано 4 зразки питної води на дослідження за мікробіологічними показниками (на наявність вірусу гепатиту А).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді