Луганщина залишилась без високоспеціалізованої медичної допомоги

Геннадій ЗУБКО: «На території Луганської області, підконтрольній українській владі, сьогодні не має жодного провідного обласного лікувального закладу, який надає третій рівень медичної допомоги»

Сьогодні, 30 січня, Віце-прем’єр-міністр України Геннадій ЗУБКО повідомив про необхідність якнайшвидше вжити заходів у Луганській області для забезпечення мешканців високоспеціалізованою медичною допомогою. На сьогодні 75 закладів охорони здоров’я з 88 розташовуються на захопленій території.

«На території Луганської області, підконтрольній українській владі, сьогодні не має жодного провідного обласного лікувального закладу, який надає третій рівень медичної допомоги. Через це населення вимушене виїжджати для отримання високоспеціалізованої медичної допомоги до інших областей України. Питання необхідно вирішувати терміново, адже йдеться про здоров’я наших людей», — підкреслив  Геннадій ЗУБКО.

Він доручив місцевій владі терміново відновити роботи провідних медичних установ обласного рівня на майновій базі міських закладів Сєвєродонецька та інших міст регіону, які підконтрольні українській владі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57238

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89632

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді