Зарплата медиків у зоні бойових дій збільшиться — КМУ

Уряд зобов'язав підвищити заробітну плату медикам на прифронтових територіях та в зоні активних бойових дій

Зарплата медиків у зоні бойових дій збільшиться — КМУ

КМУ ухвалив постанову, якою збільшив розмір мінімальної заробітної плати медикам, що надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в зоні активних бойових дій та на прифронтових територіях. Про це розповіли в МОЗ.

 

Повідомляється про встановлення нового рівня зарплати для лікарів, фармацевтів, фахівців з реабілітації, медичних сестер та молодших медичних працівників, які працюють у небезпечних умовах поблизу лінії фронту.

Посади Мінімальний рівень заробітної плати, грн
на територіях активних бойових дій на територіях можливих бойових дій (прифронтових територіях)
Лікарі, фармацевти, професіонали в галузі охорони здоров’я та професіонали з вищою немедичною освітою в галузі охорони здоров’я 28000 23000
Медичні сестри і брати 18000 15500
Молодші медичні працівники 9000 8000

 

Нагадуємо, що Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, визначає Мінреінтеграції (наказ від 22.12.2022 № 309).

Рішення КМУ має допомогти зберегти кадровий потенціал на прифронтових територіях та в зоні активних бойових дій. 

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив:

"Не перестаю щиро дивуватися їхньому героїзму та відданості своїй справі – рятувати людей за будь-яких умов: під обстрілами, під час ракетних ударів, атак ворога. Дякую кожному, хто надійно тримає медичний фронт. Під час усіх зустрічей завжди чітко окреслював свою позицію: зарплати медичним працівникам в зонах активних бойових дій мають бути підвищені. І сьогодні ми це робимо. Дякую всім колегам з уряду за підтримку. Це чесно і це справедливо. Маємо зробити все, аби українці, які проживають близько до лінії фронту, отримували всю необхідну їм медичну допомогу. Збереження життя та здоров'я людей – наше завдання номер один".

Дія постанови поширюється на медичних працівників закладів охорони здоров’я, які мають контракт із НСЗУ. Норми будуть дійсними до кінця 2023 року.

Раніше у МОЗ розповіли про реформу роботи військово-лікарських комісій в Україні.

За матеріалом Експертус Медзаклад

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Надбавки медпрацівникам в зоні бойових дій за Постановою № 928: розмір, умови виплати

На надбавки за постановою КМУ від 25.08.2023 № 928 мають право медпрацівники ЗОЗ у зоні можливих та активних бойових дій, що фінансуються з держбюджету. З'ясуйте умови та розмір виплат
3225

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді