Із нового року Держпраці видає дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки лише в електронній формі

Як отримати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки онлайн: подробиці

derzhprac.jpg

3 січня 2023 року Держпраці спільно з Мінекономіки запровадило отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки (далі — дозвіл) в електронному вигляді через Портал електронних сервісів Мінекономіки.

Юридичний супровід роботи медзакладу: прораховуємо ризики

Щоб отримати дозвіл, відтепер достатньо заповнити онлайн-заяву, до якої потібно додати електронний висновок експертизи. Реалізація цієї послуги стала черговим кроком цифровізації Держпраці та робить видачу дозволу простішою і доступнішою для роботодавця, особливо в умовах воєнного стану.

Окрім видачі дозволу, онлайн доступні також послуги з анулюванняпереоформлення та продовження строку дії дозволів в електронній формі.

Водночас із 1 січня 2023 року всі видані дозволи підписують виключно електронними цифровими підписами (ЕЦП) керівники територіальних органів Держпраці.  Їхні ЕЦП містять QR-коди з посиланням на виданий дозвіл. Нововведення значно покращують захищеність виданого дозволу, унеможливлюють будь-які маніпуляції, пов’язані з їх підписанням, і залишають видачу паперових документів у минулому.

Суб’єкт господарювання, якому Держпраці видала дозвіл, зможе з легкістю перевірити достовірність накладеного підпису й отримати актуальну інформацію про виданий дозвіл, якщо відсканує QR-код.

УВАГА! Послуги з анулювання, переоформлення та продовження строку дії раніше отриманих дозволів у паперовому вигляді потребують подання оригіналу дозволу та здійснюються через ЦНАП.

Раніше повідомлялося, чи будуть планові перевірки у 2023 році в умовах воєнного стану.

За матеріалом "Експертус Медзаклад"

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
66374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді