Україна отримала сучасну мобільну лабораторію для посилення контролю за інфекційними захворюваннями

ВООЗ та уряд США передали Україні мобільну лабораторію для дослідження інфекційних хвороб

aboratoriya.jpg

ВООЗ та уряд США через USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) передали МОЗ України мобільну лабораторію, функціонал якої дозволяє ефективніше боротися з інфекційними захворюваннями, що особливо актуально під час війни.

Інфекційний контроль: усе про наказ № 1614

Ця мобільна лабораторія може бути транспортована у будь-яку точку країни дозволяє проводити до 3000 ПЛР-тестів та інших тестів для виявлення та вимірювання антитіл у крові на день. Вона дозволяє виявляти різні інфекційні хвороби: COVID-19, віспу мавп, сибірську виразку тощо. 

Пані посол США в Україні Бріджит А. Брінк зауважила:

«Оскільки росія продовжує свої атаки на цивільне населення та інфраструктуру, наше партнерство для зміцнення системи охорони здоров'я України є як ніколи важливим. Ця лабораторія захистить українців, допомагаючи запобігати, виявляти та реагувати на спалахи інфекційних захворювань, які стало важче виявляти і які є більш смертоносними через навантаження, яке російська війна поклала на систему охорони здоров'я в Україні».

aboratoriya1.jpg

Ця мобільна лабораторія оснащена системою фільтрації повітря HEPA та всім необхідним обладнанням, дозволяє безпечно проводити діагностичні дослідження. Вона здатна працювати в різних кліматичних умовах: за температури від -20 °С до +30 °С.

Раніше у МОЗ розповіли, як українцям подати заявку на безкоштовне лікування за кордоном.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86921

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді