Від сьогодні наркотичні ліки в Україні починають відпускати за електронним рецептом

З 1 листопада наркотичні (психотропні) ліки в Україні почнуть відпускати за е-рецептом. Про це нагадали у МОЗ

elektronnyy-retsept.jpg

З 1 листопада відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів в Україні повинен здійснюватися за електронним рецептом. Про це повідомили в МОЗ.

Семінари та вебінари для медиків

Зараз ці препарати можна придбати в аптеці виключно за рецептом на спеціальному бланку форми № 3. У МОЗ пишуть:

"Для покращення доступу до цих ліків, а також посилення контролю за їх обігом в Україні впроваджується електронний рецепт. Отримати електронний рецепт на наркотичний (психотропний) лікарський засіб можна на прийомі в лікаря, що відповідає за лікування пацієнта. Це може бути як сімейний лікар, так і вузькопрофільний спеціаліст – хірург, онколог чи невролог".

Для отримання електронного рецепта потрібно бути зареєстрованим в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). А от деклараацію з сімейним лікарем мати не обовʼязково. Термін дії такого рецепта становить 10 днів від дня його виписування.

Отримати наркотичний лікарський препарат за рецептом як і раніше можна в тій аптеці, яка має відповідну ліцензію на відпуск наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.  

За матеріалами сайту МОЗ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
97381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді