У Львові відкрили мобільну майстерню протезування

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко відкрив мобільну майстерню протезування у Львові

photo_2022-09-27_09-34-22.jpg

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко взяв участь у відкритті мобільної майстерні протезування на базі Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові. Про це повідомляє МОЗ.

Пройти курс "Благодійна і гуманітарна допомога у медзакладі"

Все необхідне обладнання, комплектуючі до протезів та матеріали надала Мальтійська служба допомоги за підтримки уряду Німеччини та МОЗ. Майстерня складається з контейнера з обладнанням, де будуть виготовляти протези, та з приміщення у лікарні, де будуть підбирати пацієнтам необхідні протези. Також ця майстерня отримує 200 протезів.

«Сьогодні Україна активно створює сучасну систему реабілітації, яка ґрунтується на доказовій реабілітації. Львів створив цілу сучасну майстерню в лікарні. Це чудовий приклад, який доводить важливість мультидисциплінарної команди, адже майстер-протезист як член команди долучений до створення протеза від самого початку і має можливість коригувати та підказувати хірургам ще на стадії самої операції, — зазначив Віктор Ляшко».

Раніше у МОЗ пояснили, хто має право та безкоштовне протезування та як його реалізувати в Україні.

За матеріалами сайту МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50757

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3462

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6953

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді