На Івано-Франківщині розпочалась соціальна програма для жінок «Ваше здоров’я у ваших руках»

За статистикою, 65% раку шийки матки виявляється серед жінок, що більше двох років не відвідували гінеколога

У Калуській центральній районній лікарні відбулась зустріч лікарів загальної практики сімейної медицини, сімейних лікарів міського центру первинної медико-санітарної допомоги та акушерок фельдшерсько-акушерських пунктів із обласним позаштатним онкогінекологом департаменту охорони здоров’я Степаном ДОЛИКОМ.

За статистикою спеціалістів, 65% раку шийки матки виявляється серед жінок, що більше двох років не відвідували гінеколога.

Мета проекту «Ваше здоров’я у ваших руках» — поінформувати населення про важливість діагностування та профілактики раку шийки матки.

Перший крок програми — зорганізувати обстеження жінок віком від 55 років, які не проходили огляд гінеколога від двох років та більше. Також заплановано безоплатно обстежити на наявність високого онкогенного папіломавірусу п’ять тисяч жінок Калуського району.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86923

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді