Як працювати зі своїми вразливостями та вразливостями пацієнта: брошура для лікарів

Брошуру «Я знаю, що таке вразливість. Впевнені?» підготувала команда проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» (USAID HRS) у межах серії публікацій «Люди та людяність в охороні здоров’я»

Як працювати зі своїми вразливостями та вразливостями пацієнта: брошура для лікарів

Через війну кожен українець став особливо вразливим — зі своїм досвідом втрат, психологічних і фізичних травм, вимушеного переїзду тощо. Щоб працювати зі своїми вразливостями та вразливостями пацієнтів, лікарям важливо знати про особливості такого стану.

Алгоритм отримання гуманітарної допомоги

Брошура «Я знаю, що таке вразливість. Впевнені?» допоможе лікарям зануритися у свої почуття, проаналізувати власний досвід, ліпше зрозуміти себе, своїх пацієнтів та колег.

✎ Творці брошури наголошують, що психологічні та соціальні чинники такі ж важливі, як і фізичний стан людини. Слухати і чути людину, ставити запитання, перевіряти власне розуміння та припущення — ключові навички для цілісного підходу в охороні здоров’я.

Завантажити брошуру можна на сайті НСЗУ. Щоб отримати друковані примірники для медзакладу, заповніть реєстраційну форму.

Матеріали друкують та пересилають безплатно за рахунок проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Раніше ми розповідали про брошуру «Лікар та пацієнт: спілкування в умовах війни».

За матеріалами сайту НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87067

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді