Захворюваність і летальні випадки від грипу станом на 10 лютого

В Україні з початку епідемічного сезону від грипу померли 253 людини. На жаль, зареєстровані і випадки смерті дітей — троє у віці до 17 років.

Найбільша кількість летальних випадків зафіксована в Одеській області — 40, у Києві — 29, у Черкаській області — 18, у Харківській області — 15, у Донецькій області — 15, у Рівненській області — 14

За оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДУ «Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України», з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 року) в країні зареєстровано до 3,5 мільйонів хворих на грип та ГРВІ, перехворіли 8,9% населення. З цієї загальної кількості 61,5% становлять діти віком до 17 років.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зафіксовано у Київській області та Києві, де перехворіли відповідно 15% і 12,6% населення.

Найменша захворюваність реєструється на Закарпатті (5,6%) та у Харківській (3,7%) областях.

Станом на 9 лютого в окремих регіонах України досі дієть обмежувальні заходи або припинені заняття майже у 2 тис. 553 дитячих навчальних, загальноосвітніх та позашкільних закладах.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді