Як МОЗ співпрацює з ЄС, щоб забезпечити медичну допомогу українцям за кордоном

Про це Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів під час зустрічі з Єврокомісаром з питань охорони здоров'я та безпеки продуктів харчування Стеллою Киріакідес

Як МОЗ співпрацює з ЄС, щоб забезпечити медичну допомогу українцям за кордоном

Європейський Cоюз продовжує підтримувати українську галузь охорони здоров'я та забезпечувати медичною допомогою українських пацієнтів за кордоном.

Віктор Ляшко переконує, що нині МОЗ співпрацює з усіма можливими європейськими інституціями, щоб забезпечити якісне лікування наших громадян за кордоном, зокрема протезування та реабілітацію.

БПР лікарів в умовах воєнного стану

«На жаль, змушений констатувати, що російські терористи продовжують забирати в українців найцінніше — життя та здоров'я. За понад два місяці війни близько 1000 громадян втратили кінцівки, і ми наразі докладаємо максимум зусиль, аби забезпечити їх необхідним лікуванням та реабілітацією. І звісно, головним питанням залишається виготовлення для постраждалих якісних протезів, із чим сьогодні можуть допомогти європейські партнери», — повідомив міністр.

За словами Ляшка, ЄС обіцяє допомогти з протезуванням кінцівок для поранених українських військових та цивільних громадян. Ідеться не лише про виготовлення протезів для українців у країнах ЄС, а й відкриття виробництва на території України.

Також під час зустрічі обговорили, як ЄС може задовольняти потреби України в медичному обладнанні.

Єврокомісар Стелла Киріакідес запевнила, що найближчим часом відвідає Україну, щоб продовжити діалог та висловити підтримку українському народу і медикам, які героїчно працюють у цей складний час.

Раніше ЦГЗ надав рекомендації для лікарів щодо лікування внутрішньо переміщених осіб.

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87133

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9380

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді