Російські війська пошкодили 400 медзакладів — Ляшко

Про це Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив під час зустрічі з організацією з прав людини «Amnesty International». Ця організація нині документує та верифікує в Україні випадки порушення міжнародного законодавства, аби притягнути винних до відповідальності

Російські війська пошкодили 400 медзакладів — Ляшко

Кулі та снаряди російських військових пошкодили 400 закладів охорони здоров'я, а 40 медзакладів зруйновані вщент та не зможуть бути відновлені.

Як КНП оформити гуманітарну допомогу

«Чи впливає війна на надання медичної допомоги — безумовно. Чи стріляють росіяни прицільно по наших лікарнях — безперечно. У нас зафіксовані численні випадки, коли росіяни цілеспрямовано руйнували заклади охорони здоров'я. Ми бачили відео бомбардування пологового будинку в Маріуполі; бачили, як танк прицільно робить постріли по лікарні в місті Тростянець. Тому ми з впевненістю говоримо, що росія порушує Женевську Конвенцію про захист цивільного населення під час війни, яка передбачає що лікарні за жодних обставин не можуть бути об'єктом нападу», — сказав міністр.

За словами Ляшка, через пошкодження лікарень без необхідної медичної допомоги залишилися сотні тисяч людей. У багатьох фронтових та дотичних до лінії фронту регіонах пацієнти мають обмежений доступ до важливих ліків.

Російські військові також продовжують блокувати гуманітарні конвої, які мають на меті доставити ліки з контрольованих Україною територій на тимчасово окуповані. Такі дії росіян очільник МОЗ назвав справжнім тероризмом.

МОЗ співпрацюватиме з «Amnesty International», щоб зафіксувати грубі порушення, які російські терористи чинять проти мирного населення України.

Раніше міністр запевнив, що всі лікарні отримали необхідні кошти для зарплати і купівлі медикаментів.

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді