ПОРОШЕНКО підписав закон, який допоможе зекономити на держзакупівлях медикаментів

Президент України Петро ПОРОШЕНКО сподівається, що закон надасть можливість зекономити на державних закупівлях ліків до 40%

Документ регламентує положення щодо державних закупівель медикаментів за участі міжнародних організацій, зокрема Всесвітньої організації охорони здоров'я та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Таким чином Україна зможе зекономити до 40% коштів.

«Це буде потужний удар по фармакологічній мафії, яка 23 роки гріла руки на здоров’ї людей, — підкреслив Петро ПОРОШЕНКО. — Кроки, які були нами запропоновані, щоб зробити закупівлю ліків більш прозорою, реєстрацію набагато спрощеною, зняли левову частину бюрократично-корупційних складових, які до 40-50% підвищували абсолютно необгрунтовано ціни на ліки».

Також Петро ПОРОШЕНКО доручив Міністру охорони здоров’я України Олександру КВІТАШВІЛІ відкрити публічний доступ до реєстрів референтних цін на медикаменти.

«Важко знайти галузь, де ситуація була би настільки кричущо проблемною, настільки занедбаною та настільки корумпованою. Національна система охорони здоров'я перетворилася на національну катастрофу. Бракує чесного визнання, що безкоштовна медицина — це один із найбільших міфів сучасності, яким українські політики з року в рік дурять людей. А головне, чого бракує в цій сфері, — правди і відповідальності. Правда полягає у тому, що за медичні послуги хтось має платити, і держава сама з цим не впорається», — зауважив Президент України. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді