Скільки працівників ЗОЗ відсторонили через небажання вакцинуватися проти COVID-19

UA RU
Дані навів на своїй Фейсбук-сторінці заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін
Скільки працівників ЗОЗ відсторонили через небажання вакцинуватися проти COVID-19

Із 31 січня набули чинності зміни до наказу, що розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Зокрема до переліку додали працівників закладів охорони здоров’я (ЗОЗ). Нещеплених працівників керівники закладів мають відсторонити без збереження заробітної плати.

Станом на 7 лютого відсторонено від роботи 2136 працівників ЗОЗ, зокрема 216 лікарів та 765 медичних сестер. Також не вакцинувалися 1001 працівників господарського персоналу та 154 — адміністративного.

Загалом в Україні в комунальних та державних ЗОЗ нині працює понад 755 тисяч працівників. Тобто відсторонені приблизно 0,2 %.

«Звичайно, це не той результат, який можна назвати позитивним або таким, що нас задовольняє. Проте колапсу медичної системи або ж масового відсторонення медиків у час пандемії ми вже точно не фіксуємо... Відповідаючи на запитання, чому наказ торкнувся медиків тільки зараз, маю наголосити, що відсторонення медичних працівників раніше було б ризикованим для системи охорони здоров’я у час пандемії. Саме тому вони потрапили лише в третій раунд змін до наказу», — зазначив Кузін.

Головний санітарний лікар також наголосив, що в час, коли від важких наслідків та смерті захищає лише щеплення, медик не може собі дозволити собі бути невакцинованим.

Раніше в МОЗ нагадали, які дані про бустерну дозу вносити до ЕСОЗ.

За матеріалами Фейсбук-сторінки Ігоря Кузіна

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36959

Відпустки медичних працівників

Відпустки медичних працівників через професійні особливості викликають багато запитань у відділу кадрів медичного закладу. Розкажемо, як правильно надати відпустку та які документи оформити
92357

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді