Скільки працівників ЗОЗ відсторонили через небажання вакцинуватися проти COVID-19

UA RU
Дані навів на своїй Фейсбук-сторінці заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін
Скільки працівників ЗОЗ відсторонили через небажання вакцинуватися проти COVID-19

Із 31 січня набули чинності зміни до наказу, що розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Зокрема до переліку додали працівників закладів охорони здоров’я (ЗОЗ). Нещеплених працівників керівники закладів мають відсторонити без збереження заробітної плати.

Станом на 7 лютого відсторонено від роботи 2136 працівників ЗОЗ, зокрема 216 лікарів та 765 медичних сестер. Також не вакцинувалися 1001 працівників господарського персоналу та 154 — адміністративного.

Загалом в Україні в комунальних та державних ЗОЗ нині працює понад 755 тисяч працівників. Тобто відсторонені приблизно 0,2 %.

«Звичайно, це не той результат, який можна назвати позитивним або таким, що нас задовольняє. Проте колапсу медичної системи або ж масового відсторонення медиків у час пандемії ми вже точно не фіксуємо... Відповідаючи на запитання, чому наказ торкнувся медиків тільки зараз, маю наголосити, що відсторонення медичних працівників раніше було б ризикованим для системи охорони здоров’я у час пандемії. Саме тому вони потрапили лише в третій раунд змін до наказу», — зазначив Кузін.

Головний санітарний лікар також наголосив, що в час, коли від важких наслідків та смерті захищає лише щеплення, медик не може собі дозволити собі бути невакцинованим.

Раніше в МОЗ нагадали, які дані про бустерну дозу вносити до ЕСОЗ.

За матеріалами Фейсбук-сторінки Ігоря Кузіна

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Мобілізація медичних працівників — 2024: кого можуть призвати на військову службу та хто не підлягає мобілізації

Як відбувається мобілізація медиків, зокрема жінок-медиків, як діяти після отримання повістки та хто не може бути мобілізованим. Читайте про це в статті
370696

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
38990

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді